LYNDA ROSLAN

Tuesday, February 26, 2013
Daku Amat Menyintai Mu
Daku Amat Menyintai Mu

Lynda Roslan a.k.a Syadah Dalam Suamiku Daie 

LYNDA ROSLAN |  Kepada kekawan yang mengikuti siri E-Cerpen Suamiku Daie di blog DAKU AMAT ini tentu tak asing lagi dengan gambar wanita bertutup muka kain kuning di atas kan? Dalam Suamiku Daie gambar dialah yang digunakan untuk Syadah.

Inilah wajah sebenar di sebalik ilustrasi watak Syadah yang aku gunakan dalam E-Cerpen Suamiku Daie. Namanya Siti Maslinda Roslan atau Lynda Roslan, 25, dulu dia pun ada blog tapi sekarang tak tahu ada lagi ke tak? sebab payah nak cari blog dia dah. Mungkin sibuk sangat dengan kerjayanya sampai tak ada masa nak berblog lagi.

Wajah Lynda Roslan memang selalu menghiasi majalah islamik seperti dara.com dan sebagainya. Dia juga menjadi model untuk butik muslimah terkenal Radiusite, selain model untuk shawl butik online yang diusahakan Lynda sendiri iaitu HER by Lyndaroslan. Terbaru dia dilantik menjadi duta produk alat makeup Ronasutra. Tak cukup dengan itu, start tahun lepas kalau aku tak salah, dia mula menceburi bidang lakonan pula bersama syarikat penerbitan Metrowealth Pictures (MiG). Bayangkan betapa sibuknya gadis pemegang ijazah sarjana muda dalam Seni Bina Landskap ini.

Bakat lakonan Lynda Roslan mula diketengahkan dalam drama Takdir Kismah yang disiarkan di TV3 Julai tahun lepas (2012),  lakonan dia yang akan datang adalah filem sequel kepada filem Box Office Adnan Sempit 2 iaitu Adnan Sempit 3. Walaupun menurut Lynda dalam filem ini dia memegang watak kecil saja tapi mana tahu di masa akan datang dia akan diberi watak utama pula mungkin untuk watak Syadah ke?...hehe.

Daku Amat Menyintai Mu
Daku Amat Menyintai Mu
Daku Amat Menyintai Mu

Penulis : Ayie Abas Lokasi : Malaysia

Entry LYNDA ROSLAN, disiar oleh Ayie Abas pada Tuesday, February 26, 2013. Semoga entri ini dapat menambah wawasan bersama. Jika kengkawan ingin menyebarkan postingan dari Ayie Abas mohon dengan sangat untuk mencantumkan sumber. Terima Kasih. Kita Buddyz!

24 comments:

{ Remy hazza } at: February 26, 2013 at 3:13 PM said...

cantik orang nya ayie.....
boleh ler berpasangan dgn ayie......he3

{ C.T.K } at: February 26, 2013 at 3:14 PM said...

cantiknya dia ...in shaa allah smakin berjaya kariernye nti :D

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 3:29 PM said...

@Remy hazza

salam remy :)

memang cantik..wajah yg sempurna pd ayie..

tapi ayie lupa nak bagitau dlm entry dia dah bertunang...hehe

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 3:30 PM said...

@C.T.K

salam CTK :)

wlu dlm karier lakonan dia dikritik sbb agak kaku tapi itu mungkin tuk permulaan jer kan...klu diberi peluang peranan lebih besar tentu bakatnya akn lebih menyerlah :)

{ Sally Yatiey } at: February 26, 2013 at 3:50 PM said...

Cantiknyaaaa ;D

{ Wirda Amir } at: February 26, 2013 at 3:56 PM said...

sala tuan...

cantiknya header blog ni..kelas gitu...

baru kenal dgn model ni...siapa pula Azizi tu..?nak tau juga lelaki idaman tu...

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 5:09 PM said...

@Sally Yatiey

salam sally :)

mmg ramai yg puji kecantikan dia...:)

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 5:10 PM said...

@Wirda Amir

w'salam puan :)

klu ada kelas gitu..nk pakai lama laa..hehe..terima kasihhh...:)

azizi picnya ayie ambil dari salah seorg rakan fb...dia pulak ambik dari mana ntah laa..

{ Wirda Amir } at: February 26, 2013 at 5:37 PM said...

@Ayie Abas

memang lain dari yang lain...idea tersendiri tu..apasalah kekal lama begitu...

hensem juga azizi tu..tp syg x blh berkenalan...hehehe

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 5:45 PM said...

@Wirda Amir

idea spontan jer...tetiba dpt idea nk bt header mcm tu...hehe :)

memang hensem...tapi low profil..dia mmg betul2 seorg daie...wlu diluar cerpen tu..:)

{ ✿A I N A A✿ } at: February 26, 2013 at 6:22 PM said...

cantik sungguh la dia ni.... perghhhh !!! Muka bujur sirih! memang muka model... Awesome...

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 6:33 PM said...

@✿A I N A A✿

salam aina :)

memang dia antara model bertudung yg top skrg...:)

{ Azie Namico } at: February 26, 2013 at 6:51 PM said...

wow !azie kenal dia kat page butik radiusite...omeyy anggat....tapi dalam lakonan x pernah nampak lagi...fuhhh !

{ hana hadi } at: February 26, 2013 at 9:23 PM said...

owh baru tahu.. hana ingat nora danish.hehe

{ Mar Haini Abdul Rahim } at: February 26, 2013 at 9:49 PM said...

cantik sgt orgnyee... ptut pn byk job hehe.. wajah yg mdamaikan, ye x ayie ? :D

{ Tinta Lana } at: February 26, 2013 at 10:27 PM said...

Assalammualaikum ayie.

Manis dan menawan.. ^_^
Tiba2 lana teringat rozita che wan,adehh.heh3

Sebenarnya..lana tak sangka plak model dalam suamiku daie tu dia.. tgk gmbr dalam poster tu, ingtkn arabic mix..

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 10:45 PM said...

@Azie Namico

salam azie :)

dia mmg jadi model tuk butik tu...omeyyy angat kan? tapi azie pun omeyyy....:D

dia x byk berlakon lagi...tunggu la filem adnan sempit 3 keluar nanti ada la dia..tapi peranan dia sikit jer dlm filem tu...hurmm

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 10:46 PM said...

@hana hadi

salam hana :)

tgok mata memang ada ala2 nora danish kan...hehe

tapi dua2 cantik...hana pun sama...:D

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 10:47 PM said...

@Mar Haini Abdul Rahim

salam mar :)

aah wajah yg mendamaikan..ayie baca..suara dan tingkah laku dia pun lemah lembut...:)

dia jenis x lepaskan peluang sbb tu laa byk job...:)

{ Ayie Abas } at: February 26, 2013 at 10:49 PM said...

@Tinta Lana

w'salam lana :)

dua2 cantik kan lana..cuma faktor usia jer yg berbeza...eheh :D

ntah2 dia mmg ada darah keturunan arab tak?

{ Puteri Kasih } at: February 27, 2013 at 10:53 AM said...

selamat pagi Ayie :)

ohh lynda roslan rupanya. cantik tapi tak perasan pula dia berlakon dalam takdir qismah :)

{ Ayie Abas } at: February 27, 2013 at 11:22 AM said...

@Puteri Kasih

selamat pagi puterinam :)

pelakon baru memang org selalu x perasan lebih2 lagi itu drama pertama lakonan dia... :D

{ Cik Yaya } at: March 3, 2013 at 8:55 AM said...

cntik orgnye... =)

{ Aida Ismail } at: March 16, 2013 at 6:14 AM said...

Lynda ni memang cantik sangat2. Ciptaan Allah tiada tandingan. ^^

 
DAKU . Powered by Blogger.

TOTAL PAGEVIEWS

LINK DAKU AMAT

 

© 2010 Daku Amat Menyintai Mu, Design by DzigNine
In collaboration with Breaking News, Trucks, SUV